Bizness, Finanses

“Aldaris” sāk ražot bezalkoholisko alu

Lai reaģētu uz augošo pieprasījumu, AS “Aldaris” šovasar sācis ražot bezalkoholisko lāgera tipa alu, paplašinot zīmolu “Izlases” ar bezalkoholisko lāgera un kviešu alu, informē uzņēmumā.

“Aldara” bezalkoholiskais alus ir brūvēts tāpat kā klasiskais alus, izmantojot tikai dabīgas sastāvdaļas – ūdeni, iesalu, apiņus un raugu. Tas nesatur mākslīgos konservantus, krāsvielas un aromatizētājus, tajā ir mazāk cukura un kaloriju nekā klasiskajā alū un «soft drink» dzērienos.

Bezalkoholiskais alus ir alternatīva tiem, kuriem garšo alus, taču dažādu apstākļu dēļ to nevar vai negrib lietot ikdienā. Sekojot pieprasījuma tendencēm, “Aldaris” radījis šīs vasaras jaunāko produktu – bezalkoholisko “Izlases” lāgera un kviešu alu, kas garšo un smaržo pēc alus, bet nesatur alkoholu. Tas satur mazāk kaloriju, tāpēc ir draudzīgs tiem, kas vēlas samazināt svaru, turklāt dzēriens bagāts ar B grupas vitamīniem, aminoskābēm, kalcija, fosforu un magniju.

Kā norāda uzņēmumā, bezalkoholiskā alus kategorija mūsdienās kļūst arvien populārāka, pieaugot cilvēku skaitam, kuri seko līdzi veselīga dzīvesveida tendencēm.

Kā norāda uztura speciāliste Ksenija Andrijanova, lai gan bezalkoholisks alus ir objekts daudziem jokiem un tautās pastāv viedoklis, ka tas ir sods tiem, kuri atrodas pie stūres, jaunākās tendences rādot, ka cilvēki vairāk un vairāk vēlas lietot tieši bezalkoholisko alu.

“Tas skaidrojams ar to, ka veselīgs dzīvesveids ir kļuvis par stilīgu tendenci, kā arī ar to, ka alus daudziem ļoti garšo, taču alkoholu lietot nedrīkst ārsta aizlieguma vai pārliecības dēļ. Tiklīdz alum atņem alkoholu, aiz tā slēpjas arī tievētājiem ieteicams mazkaloriju dzēriens ar mazu cukura daudzumu. Līdz ar to, bezalkoholisko alu var uzskatīt gan par veselīgu dzērienu un dzert, kad vien ir tāda vēlme, gan meklēt tajā glābiņu tad, kad situācija nepieļauj alkohola lietošanu. Ja alū ir 0% alkohola, ierobežojumu tā lietošanai nav, ja vien nav individuāla nepanesība, celiakija, vai ārsts neiesaka lietot rūgstošus dzērienus,“ komentē Ksenija.

1 komentārs

Pievienot komentāru