Laukos
Gaļa un zivis

Beļģi raduši izeju kuiļa gaļas smakas novēršanai0

Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai izvairītos no specifiskās kuiļa gaļas smakas, kuilīšus, kas paredzēti kaušanai, kastrē. Parasti to dara ar ķirurģisku iejaukšanos. Taču pēdējā laikā tiek domāts, kā gaļas smakas samazināšanas nolūkā ķirurģisko kuiļu kastrēšanu aizstāt ar speciālu ēdināšanas programmu.

Veicot pētījumus, ir noskaidrots, ka, izēdinot tādus ogļhidrātus, kas maz sagremojas tievajā zarnā, bet resnajā zarnā, pateicoties bakteriālai iedarbībai, samazina skatola un citu indolsavienojumu veidošanaos, tiek samazināta kuiļa gaļas smaka.

Pie tādiem ogļhidrātiem tiek pieskaitīti inulīns un ciete.

Šo ideju ir uztvērusi beļģu firma Dumoulin un sākusi jaunas inovatīvas ēdināšanas koncepcijas veidošanu. Ir radīts jauns preparāts Taintstop, kura lietošana samazina skatola veidošanos, līdz ar to arī smaku gaļā. Pašlaik jau tiek veikti praksei tuvi ēdināšanas mēģinājumi.

Preparāts šoruden jau saņēmis ekspertu žūrijas sudraba godalgu izstādē EUROTIER.
Attēlā: Jaunais preparāts Taintstop

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem
Vairāk lasiet žurnālā Agro Tops

LA.lv