Lauku sēta, Tūrisms

Berga bazārā sacentīsies austeru ēšanā

Rīgā, Berga bazārā nedēļas nogalē notiks festivāls, kura laikā dalībnieki sacentīsies austeru ēšanā. Pasākuma laikā būs iespēja nobaudīt astoņas dažādas austeru šķirnes no Francijas, Portugāles, Īrijas un Nīderlandes.

Pasākuma apmeklētāji varēs nobaudīt ne tikai svaigas, bet arī dažādos veidos gatavotas austeres, piemēram, uz oglēm ceptas. Pieejami būs arī citi jūras produkti ceptā un marinētā veidā. Darbosies austeru bārs pieaugušajiem, kurā būs pieejami dažādi dzērienu “šoti” ar austerēm. Pasākuma laikā būs iespēja izmēģināt, kā austerēm piestāv īpaši piemeklēti dzērieni. Darbosies austeru ēšanas un atvēršanas meistarklase, notiks izglītojošas lekcijas, bērni varēs piedalīties austeru vāciņu apgleznošanas darbnīcā, spēlēs un stafetēs

“Pēc pirmā festivāla, kas norisinājās pagājušajā rudenī, sapratām, ka interese par austerēm pie mums ir patiešām liela. Pērn pasākuma laikā tika apēstas gandrīz 2000 austeres, esam nolēmuši šogad šo rekordu pārspēt,” atzina “Fans of Oyster” kluba vadītājs Mārtiņš Reinis.

Austeru festivālā vairāki eksperti uzstāsies ar lekcijām “Birojnīcā”. Plkst. 13 un 15.30 Baltijas jūras izpētes programmas “Bonus” zinātniskais vadītājs Andris Andrušaitis uzstāsies ar lekciju “Austeres jūrā, fermā un virtuvē.”, savukārt plkst. 13.30 un 16 jūras bioloģe, Latvijas Hidroekoloģijas institūta vadošā pētniece Solvita Strāķe lasīs lekciju “Baltijas jūras mīkstmieši”. “Fans of Oyster” kluba vadītājs Mārtiņš Reinis uzstāsies ar lekciju “Austeru medības savvaļā”, vīnzinis Arnis Kalviškis uzstāsies ar lekciju “Austeru un Vīnu saderība”, bet bārmeņu skolas vadītājs, zīmola “Diageo Reserve” vēstnesis Edgars Elbergs lasīs lekciju “Viskijs un Austeres”.

Festivāls norisināsies sestdien, 20.maijā visas dienas garumā Berga Bazārā. Pasākums sāksies plkst. 12.

Pievienot komentāru