Bizness, Mājražošana

Dakšiņa hanteles svarā

Tievētājiem drīz būšot pieejami galda piederumi – dakšiņas un karotes – teju hanteles svarā. Ar domu – ja pašdisciplīna klibo, ar šādu galda rīku daudz ne-apēdīsi. Vai pusdienu šķīvis, kas ēdājam rada ilūziju par lielāku apēsto porciju, nekā tas ir īstenībā.

Tie ir tikai daži piemēri, kas apliecina ražotāju ātro reakciju uz pārtikas tirgū notiekošo, proti, pircēju paradumu maiņu un interesi par veselīgāku dzīvesveidu. “Skaidri iezīmējas tendence orientēties uz veselīgāku dzīvesveidu, un tālākais šajā biznesā atkarīgs no ražotāju spējas sekot pieaugošajam pieprasījumam. Līdzās šādiem galda piederumiem, kas ļauj kontrolēt ēdiena daudzumu, aizvien vairāk parādās jauni pārtikas produkti, kuros samazināts cukura un sāls daudzums, toties – vairāk škiedrvielu vai olbaltumvielu. Tiek meklētas jaunas garšas un neparasti salikumi, ar ko pārsteigt pircēju. Ražotājiem šajā ziņā ir ļoti plaša izdoma un arī iespējas,” uzskata Latvijas Tehnoloģiskā centra projektu vadītāja Dzintra Švarcbaha, stāstot par nākamās nedēļas notikumu – pārtikas industrijas izstādi “Riga Food 2017”.

To, ka ēšanas paradumi patiešām mainās, apliecina arī šefpavāre Svetlana Riškova, kura izstādē kūrēs labāko Latvijas pavāru un to mācekļu konkursu. “Cilvēki arvien mazāk pērk gaļu, ēd vairāk dārzeņu, kā arī iet plašumā veģetārisms. Tas viss diktēja arī šā gada konkursa uzdevumu, proti, pamatēdienu konkursā dalībniekiem būs jāsacenšas arī veģetārā pamatēdiena gatavošanā. Tas ne tikai ļaus skatītājiem iegūt jaunu redzējumu šāda ēdiena gatavošanā, bet arī liks aizdomāties pašiem pavāriem, kā papildināt savu restorānu ēdienkartes.”

Tikmēr Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis atgādina, ka gaidāmā izstāde savedīs kopā mājražotājus un pircējus. “Šogad ar pieteikumiem izstādei aktīvākie bijuši Vidzemes mājražotāji, kuru skaits pārsniedz 40, to skaitā ir arī viens Vidzemes mājražotāju kooperatīvs. Kopumā izstādē piedalīsies vairāk nekā 170 mājražotāju.” Šogad pirmo reizi hallē būs izveidota ēdināšanas zona, kurā jebkurš varēs baudīt visu četru novadu māj-ražotāju gardumus. Tāpat izstādes četrās dienās apmeklētāji varēs iepazīt senās Livonijas kulināro ceļu – no marinētām reņģēm līdz safrāna kliņģerim –, kā arī piedalīties konkursā “Tautas garša”, balsojot par to mājražotāju, kura piedāvājums šķitīs visgardākais.

“Riga Food”: nākamnedēļ 

“Riga Food” notiks laikā no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu no kopumā vairāk nekā 35 valstīm.

Latvijas nacionālajā stendā tiks prezentēts 24 nozares uzņēmumu veikums.

Izstādē tiks rīkots produkcijas iepakojuma konkurss, Rīgas tējas diena un Latvijas nacionālais tējas turnīrs bērniem, bet pieaugušie varēs vērtēt Latvijas mazo aldaru un mājbrūvētāju veikumu.

Pievienot komentāru