Audzēšana, Bio

Garšīgākais medus šosezon ievākts LTV ēkas jumta stropos

Ikgadējā Latvijas Biškopības biedrības organizētā Latvijas biškopju vasaras pagājušās nedēļas nogalē Mārupē ir noskaidrots Latvijas garšīgākais medus 2017.gadā, portālu laukos.lv informēja biedrībā.

“Garšīgākais Latvijas medus 2017” titulu un I pakāpes diplomu šogad medus garšotāji piešķīra Rīgā ievāktam liepziedu medum, kuru ievākušas Anda Titorenko bites. Tās atvestas uz Rīgu no Ikšķiles novada un tika izvietotas uz Latvijas televīzijas ēkas jumta Zaķusalā.

II pakāpes diplomu ieguva Ventas krastos vāktais medus no Alitas Grugules bišu dravas Ventstpils novada, Vārves pagasta saimniecība “Bitnieki’’. Saimnieki ir jau pieredzējuši biškopji, kuru pārvaldīšanā atrodas vairāk kā simts bišu saimes.

III pakāpes diplomu ieguva Rimanta Gaidamoviča dravā bišu ievāktais dažādu ziedu medus no Naukšēnu novada. Rimants ir biškopju sabiedrībā pazīstams un pieredzējis biškopis, kurš aprūpē vairāk kā simts bišu saimes.

Otrajā konkursā “Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2017’’ veicās līdz šim plašākajai biškopju sabiedrībai nezināmajam Andim Titorenko ar medus etiķeti no kooperatīva “Medotava” Ikšķiles novadā.

Šajā kategorijā II pakāpes diplomu ieguva Igors Ignatjevs no Kārķu novada, viņam tika arī apmeklētāju balsojums un atzinība par interesantu un gaumīgu medus burciņas noformējumu kā materiālu izmantojot korķi.

III pakāpes diploms Jānim Vainovskim SIA “Meduspils” Brocēnu novadā par biškopības produkta medus salmiņu noformējumu. Jānis biškopju sabiedrībā ir pazīstams kā aizrautīgs jaunu produktu ražošanas iespēju apzinātājs un realizētājs.

Šogad konkursā piedalījās 45 medus paraugi, bet etiķešu konkursā piedalījās 24 biškopji.

Latvijas Biškopības biedrība apvieno vairāk nekā 3283 biedrus, kuri nodarbojas ar biškopības produkcijas ražošanu, kā arī pārstāv citas lauksaimniecības nozares. Atkarībā no laikapstākļiem gadā Latvijā tiek ievākts 700 līdz 2000 tonnu medus.

1 komentārs

Pievienot komentāru