Bizness, Zivju pārstrāde

Igauņu ķilavas uzvar labākā iepakojuma konkursā “Riga Food 2017”

Igaunijas 2017. gada labākais zivju produkts, ko ražo zivju nozvejas un pārstrādes uzņēmums “DGM Shipping”, pirmoreiz ieguvis uzvaru Latvijas tirgū, izcīnot pirmo un otro vietu izstādes ”Riga Food 2017” konkursā “Iepakojums Nr. 1”.

Konkursa darbus vērtēja ne tikai profesionāli žūrijas locekļi no Latvijas, Lietuvas un Polijas, bet arī izstādes apmeklētāji. “Parasti zivju produkcija tiek piedāvāta konservētu produktu formā: ar termisku apstrādi un ilgāku glabāšanas laiku.

Uzņēmuma zīmola “Briis” piedāvājums piesaistīja uzmanību ar netradicionālu mīkstu iepakojumu un īpašu produkta izgatavošanas tehnoloģiju. Produktu dizains, modificētas atmosfēras iepakojums, hermētiskums un izturība ieguva maksimālo žūrijas vērtējumu, norādīja Latvijas Lauksaimniecības universitātes asociētā profesore Sandra Muižniece-Brasava.

Latvijas patērētāji atzinīgi vērtēja ne tikai acīmredzamās iepakojuma priekšrocības – hermētiskumu, izturību, vieglumu, bet arī produkcijas kvalitāti. Īpašu interesi izraisīja ceptas ķilavas rīvmaizē bez pievienotām E vielām. Pašlaik vairāki produkti jau ir nopērkami Latvijas mazumtirdzniecības tīklos un iegūst arvien lielāku popularitāti to pircēju vidū, kuri iecienījuši ķilavas un reņģes dažādās marinādēs.

“Briis” ķilavu produkti līdz šim saņēmuši ne vienu vien apbalvojumu gan Igaunijā, gan ārzemēs. Uzņēmuma vadība uzskata, ka šie panākumi ir saistīti ar augsto produkcijas kvalitāti.

“Mēs izmantojam tikai svaigas izejvielas no Baltijas jūras, mums ir sava flote un ražošana, un visu ražošanas ciklu pilnībā veicam paši – gan nozveju, gan zivju apstrādi, gan piegādi veikaliem,” uzsver “DGM Shipping” mārketinga vadītāja Aļona Protasova.

Kā ziņots, pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2017” norisinājās no 6.līdz 9 septembrim Ķīpsalas izstāžu centrā.

Pievienot komentāru