Bizness, Eksports

Jelgavā būs “Zaļās domāšanas” šokolādes rūpnīca

Jelgavā topošā SIA “Chocolette Confectionary” šokolādes rūpnīca būs viena no inovatīvākajām šokolādes ražotnēm Eiropā. Ražotni, kas būs augsti automatizēta un balstīta uz zaļās domāšanas principiem, plānots atvērt šorude un tajā tiks ražota šokolāde RED bez cukura ar pazeminātu kaloritāti. To plānots eksportēt uz citām Baltijas valstīm, lielākajiem Eiropas tirgiem, kā arī uz Lielbritāniju, Skandināviju, Āziju un Ameriku.

Kā atzina “Chocolette Confectionary” biznesa attīstības direktors Guntars Dzērve, Latvija inovatīvas un zaļi domājošas ražotnes izveidei ir izvēlēta vairāku iemeslu dēļ.

“Latvijas konkurētspēju noteica lieliskā ģeogrāfiskā atrašanās vieta, kas nozīmē izdevīgu un ērtu loģistiku, kas ražošanai ir vitāli būtiski. Latvijā ir jaunu biznesa iniciatīvu atbalstoša valsts un pašvaldību pārvalde, kā arī augsti kvalificēts personāls. Attīstot ražošanas uzņēmumu Latvijā, tā vadība un investori arī atzinuši, ka vietējie speciālisti strādā ar augstu produktivitātes līmeni un darba kultūru, kas ļoti labi iederas jau esošajā, starptautiskajā uzņēmuma komandā,” sacīja uzņēmējs.

Viņš arī norādīja, ka šokolādes RED izstrāde notikusi vairāku gadu garumā sadarbībā ar šokolādes meistariem no Francijas un Šveices. “Tieši cukura neesamība un zemais tauku sastāvs ir mūsu atbilde pasaulē pieaugošajam pieprasījumam pēc šokolādes ar pazeminātu enerģētisko vērtību (pazeminātu kaloritāti), un šī ir niša, kurā specializēsimies. Ar RED mums ir izdevies atrast pozitīvu līdzsvaru jautājumā starp šokolādes lietošanu un ietekmi uz figūru,” akcentēja G.Dzērve

Tāpat rūpnīcas vadītājs norādīja, ka ražotne būs atbilstoša visiem augstākajiem vides un sanitārajiem standartiem. Lai nodrošinātu vides ilgtspējību un veicinātu nākamo paaudžu labklājību, uzņēmums velta lielu uzmanību enerģijas un materiālo resursu efektīvai izmantošanai. ““Zaļās domāšanas” princips atspoguļosies visā ražotnes darbībā – ir veiktas investīcijas ražotnes automatizācijā, lai taupītu ūdeni, gāzi, enerģiju un samazinātu atkritumu daudzumu, tādā veidā padarot ražošanu tehnoloģiski attīstītāku un galaproduktus – daudz labākus,” piebilda G. Dzērve.

Jau vēštīts, ka “Chocolette Confectionary” ir dibināta 2016. gada maijā, Latvijā. Uzņēmums ir nolēmis atvērt ražotni Jelgavā Latvijas izdevīgā loģistikas koridora, valdības atbalstošās attieksmes un kvalificēto darbinieku dēļ. Ražotnes atvēršana plānota 2017. gada rudenī.

1 komentārs

Pievienot komentāru