Bizness, Mājražošana

Ķīpsalas izstādes “Tautas garšas” uzvarētāji – asinsdesas, ingverdzēriena un sukāžu ražotāji

Jau otro gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā konkursā “Tautas garša” izstādes “Riga Food” ietvaros ikvienam apmeklētājam bija dota iespēja ne vien degustēt dažādos Latvijas novados tapušus gardumus, bet arī nobalsot par tīkamāko.

Šogad vislielāko atzinību izpelnījās dažāda veida asinsdesas no saimnieces Inetas Boles, Jāņa Smeltera gatavotais stiprais bezalkoholiskais dzēriens ”Ingverine”, Latvijā atpazīstamību jau guvušie Valta Grasberga dabīga piena produkti, Lāsmas Kiļupes dažāda veida (cidoniju, rabarberu) sukādes šokolādē, augļu un ogu vīni no Leonīda Kradevica saimniecības, kā arī Agates Gūtmanes smalkie konditorejas izstrādājumi un kūciņas uz kociņa.

Balvā par uzvaru šajā konkursā saimnieki nākamā gada sākumā saņems iespēju doties uz Berlīni, lai pārtikas izstādes “Zaļā nedēļa” laikā smeltos citu valstu mazo ražotāju pieredzi un iedvesmu savam turpmākajam darbam.

Kā norāda LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, apsveicama bijusi mājražotāju aktiviāte šajā izstādē.

‘Ir patiess gandarījums par mājražotāju atsaucību un izdomu. Labās atsauksmes izstādes laikā un pēc tās sniedz iedvesmu tālākai virzībai un pārliecību par to, kas izvēlētais ceļš ir pareizs. Prieks, ka Latvijas garšu stāstu tālāk pasaulē vēstīsim ar lielisko saimniecību “Mazsālijas”, kuru žūrija sadarbībā ar Agroresursu un ekonomikas institūtu izvēlējās kā dalībnieku Berlīnes “Zaļajai nedēļai”.”

LLKC uz izstādi bija aicinājis vairāk nekā 130 dalībniekus – mājražotājus un mazos ražotājus no visas Latvijas. Savukārt izstāde ” Riga Food 2017″ norisinājās aizvadītās nedēļas nogalē – no 6.līdz 9.septembrim.

Pievienot komentāru