Lauku sēta, Tūrisms

Konditori ceps Rīgas kūkas pēc bērnu zīmējumiem

Par godu Rīgas pilsētas svētkiem AS “Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar zīmola “Hercogs” mazniekmeistaru Edgaru Grāvīti aicina Rīgas labākos konditorus un pavārus piedalīties recepšu konkursā “Rīgas kūkas garša 2017” un radīt kūkas, kas vislabāk raksturotu mūsdienu Rīgu. Šis ir īpašs recepšu konkurss, kurā jau trešo gadu tiek meklēts labākais stāsts par Rīgu, ko šefpavāri un konditori izteiks garšā un kūkas noformējumā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad Rīgas kūkas veidošanā piedalās arī bērni, kas īpašā mākslas plenērā uzzīmēja savu vīziju par to, kādai būtu jāizskatās un jāgaršo galvaspilsētas kūkai. Labākos bērnu zīmējumus Rīgas konditori pārvērtīs kūkās, no kurām Rīgas pilsētas svētku ietvaros tiks izvēlēts šī gada uzvarētājs.

Iedzīvotāji no šī gada 17.jūlija līdz 27.jūlijam speciālā balsojumā sociālo tīklu vietnē Facebook (#hercogsmilti) varēs noteikt labākos bērnu zīmējumus, uz kuriem balstoties konditori izgatavotas kūkas. Rīgas kūkas mākslas plenērā piedalījās mazie rīdzinieki no pirmskolas iestādes “Laumiņas rezidence” un pulciņa “Zīmulis un otiņa” vecumā no 5 – 10 gadiem.

“Rīgas kūkas garša 2017” notiks vairākos posmos. Pirmajā posmā līdz 27.jūlijam ikviens iedzīvotājs var nobalsot par konkursa labākajiem bērnu zīmējumiem. Otrajā posmā Rīgas svētku nedēļā finālā labākie konditori prezentēs rīdziniekiem un speciāli izveidotai žūrijai savas kūkas, no kurām tiks izvēlēta gada uzvarētāja – labākais kūkas stāsts par Rīgu.

Pērn žūrija kopā ar iedzīvotājiem izvēlējās labāko “Rīgas kūkas garšu 2016” – “Tortes fabrika ” kūku “Sirdij mīļais siluets”, kas bija stāsts par Rīgas torņiem. Savukārt pirmajā gadā labākās “Rīgas kūkas garšas 2015” titulu ieguva “Bezē konditorejas” kūka “Rīgas Preilene”, kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu – gaili.

Pievienot komentāru