Lauku sēta, Tūrisms

Kuldīdznieki martā rīkos vērienīgu Restorānu nedēļu

Restorānos un kafejnīcās Kuldīgā un tās apkārtnē no 12.marta līdz 18.martam norisināsies Kuldīgas restorānu nedēļa, kuras laikā tiks radītas un atklātas bērnības garšas, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Anita Zvingule.

Restorānu nedēļā norisināsies dažādas meistarklases, degustācijas un muzikālie vakari. Pasākumā ar speciālu piedāvājumu apmeklētājiem iesaistīsies arī Kuldīgas Galvenā bibliotēka, Kuldīgas novada muzejs, Ēdoles pils, Maras muiža Turlavas pagastā un citi. Piemēram, Kuldīgas vecajā rātsnamā būs apskatāma izstāde “Pusdienu servīzes” no Rīgas Porcelāna muzeja, kā arī apmeklētājiem tiks piedāvāta porcelāna mākslinieces Sanitas Ābelītes radošā cikla dalībnieku darbu skate.

Tāpat tiks papildināta Restorānu nedēļas suvenīru sērija, lai ikviens var iegādāties kādu īpašu piemiņas velti. Turklāt tiek gatavots oriģināls Restorānu nedēļas atklāšanas pasākums, kur šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar radošiem un Kuldīgu mīlošiem cilvēkiem izspēlēs savas bērnības garšu.

“Kuldīgā tiek radītas un atklātas izcilas garšas, un šogad Restorānu nedēļas tēma ir “Bērnības garša”. Tā būs lieliska improvizācija ar produktiem, ēdieniem, noformējumu, asociācijām un laikmetu griežiem, lai izveidotu katram tik īpašo “bērnības garšu”, kas silda, liek smaidīt un justies laimīgam. Tādējādi tiks veidoti stāsti, kas personalizēs katra Restorānu nedēļas dalībnieka piedāvājumu – saistību ar konkrētiem cilvēkiem un vietu -,” stāstīja Restorānu nedēļas organizatoru pārstāve Jana Bergmane.

Gardēžu nedēļa Kuldīgā notiks otro reizi. Pasākums tiek rīkots, lai popularizētu Kuldīgas un tās apkārtnes restorānu un kafejnīcu unikālo un neatkārtojamo piedāvājumu.

Pievienot komentāru