Laukos
Gaļa un zivis

“Kurzemes gaļsaimnieks” modernizēsies par 2,5 miljoniem eiro0

Foto: Valdis Semjonovs

Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA “Kurzemes gaļsaimnieks” plāno ieguldīt 2,5 miljonus eiro ražotnes paplašināšanā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Uzņēmuma valdes locekle Kitija Rosvalde-Bērziņa teica, ka esošajai ražotnei plānots uzcelt piebūvi, lai paplašinātu svaigās gaļas sadales ceha telpas, lai spētu palielināt svaigās gaļas ražošanas un uzglabāšanas apmērus.

“Esošais cehs platības ziņā uzņēmumam ir par mazu saistībā ar pašreizējo pieprasījumu, tādēļ, lai audzētu ražošanas apmēru, to paplašināsim. Tas dos iespēju dienā vairāk pārstrādāt un uzglabāt svaigās gaļas produkciju,” teica Rosvalde-Bērziņa.

Viņa teica, ka iepirkumu par gaļas pārstrādes ceha pārbūvi uzņēmums bija izsludinājies jau pērn, taču nu tas izsludināts atkārtoti, pievienojot iepirkumam būvniecības darbu tāmi, lai iepirkuma pretendentiem būtu skaidrs celtniecības darbu apmērs.

Investīciju projektu plānots īstenot “Pūpolos”, Paplakā, Virgas pagastā, Priekules novadā līdz 2021.gada 15.janvārim, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA)apakšpasākumā “Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē”.

Pretendenti pieteikumus iepirkumu konkursā var iesniegt līdz 25.martam.

Kā ziņots, 2017.gadā “Kurzemes gaļsaimnieks” strādāja ar 37,081 miljona eiro apgrozījumu un 451 813 eiro peļņu.

Uzņēmumā ražo vairāk nekā 120 gaļas produktu veidu, no tiem 40% ir svaigi sadalīta gaļa un kaušanas blakusprodukti, 50% veido gaļas pārstrādes izstrādājumi – desas un kūpinājumi -, bet 10% – gaļas kulinārijas izstrādājumi.

“Kurzemes gaļsaimnieks” reģistrēts 1999.gadā, pamatkapitāls ir 1,988 miljoni eiro. Uzņēmuma lielākā īpašniece ir Aksana Jansone (41,43%), 28,57% kapitāldaļu pieder Ainaram Jansonam, bet pa 15% katram – Inesei Riško un Stepanam Riško.

LA.lv