Bizness, Piena pārstrāde

Labākie piena produkti – “Turku jogurts”, “Siera kūka” un “Ementāles siers”

Šodien izstādē “Riga Food 2018” tika paziņoti un apbalvoti Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētāji kategorijās “Gada jaunais produkts”, “Biezpiens ar tauku saturu 0,5%”, “Goudas tipa sieri”, “Kefīrs ar tauku saturu līdz 2,5%”, “Saldie biezpiena izstrādājumi”.

2017./2018. gada jauno produktu konkursa “Skābpiena dzērienu un skābā krējuma” grupā 1.vieta un izstādes zelta medaļa piešķirta AS “Tukuma piens” ražotajam “Turku jogurts” (meistare Linda Lietiņa). 2.vieta un sudraba medaļa piešķirta AS “Jaunpils Pienotava” ražotajai “Rjaženkai” (meistare Liene Jurēvica). 3.vieta un bronzas medaļa piešķirta AS “Valmieras piens” ražotajam “Lakto, raudzēts piena produkts ar zaļo ābolu piedevu” (meistare Aina Birnbauma).

2017./2018. gada jauno produktu konkursa grupā “Biezpiens un biezpiena izstrādājumi” 1.vieta un starptautiskās izstādes Riga Food 2018 zelta medaļa piešķirta AS “Smiltenes piens” ražotajai “Siera kūkai ar tumšo šokolādi un aveņu ievārījumu, un čilī” (meistarei Vita Puriņa). 2.vieta un sudraba medaļa piešķirta SIA „Rīgas Piensaimnieks” ražotajam “Mango biezpiena sieriņam “Kārums” mango glazūrā” (meistare Zaiga Vāne). 3.vieta un bronzas medaļa piešķirta AS “Latgales Piens” ražotajam “Svaigajam sieram ar kūpinātu lasi un citronpipariem” (meistare Irēna Veidiņa).

2017./2018. gada jauno produktu konkursa grupā “Sieri” 1.vieta un zelta medaļa piešķirta AS “Cesvaines piens” ražotajam “Ementāles sieram” (meistars Raimonds Līcītis). 2.vieta un sudraba medaļa piešķirta AS ,,Smiltenes piens'” ražotajam nogatavinātajam puscietajam sieram “Provolone (meistare Jeļena Lagzdiņa). 3.vieta un bronzas medaļa piešķirta SIA “Vecsiljāņi” ražotajam “Ievas sieram ar pesto” (meistare Ieva Midega).

Saldo biezpiena izstrādājumu grupā 1.vieta un zelta medaļa piešķirta AS “Tukuma Piens” ražotajam “Saldajam biezpienam “Citroniņš”” (meistare Sarmīte Krafte). 2.vieta un sudraba medaļa piešķirta SIA „Rīgas Piensaimnieks” ražotajam “Biezpiena krēmam “Kārums” ar zemenēm un ērkšķogām” (meistare Daiga Straume). 3.vieta un bronzas medaļa piešķirta AS “Jaunpils Pienotava” ražotajam “Desertam “Saldais”” (meistare Aiva Kazlapa).

Kefīra ar tauku saturu līdz 2,5% kategorijā 1.vieta un zelta medaļa un atzinības raksts piešķirts AS “Tukuma Piens” ražotajam “Kefīrs 2%” (meistare Zeltīte Čemme). 2.vieta un sudraba medaļa un atzinības raksts piešķirts A/S “Talsu piensaimnieks” ražotajam “Talsu kefīrs 2,5%” ( meistares Dina Zazīte un Lilijai Afoņina). 3.vieta un bronza medaļa piešķirta AS “Rīgas piena kombināts” ražotajam “Kefīrs 2,5%” (meistare Maija Koha).

Goudas tipa sieru konkursa kategorijā 1.vieta un zelta medaļa piešķirta AS “Limbažu siers” ražotajam “Limbažu Holandes sieram” (meistars Guntars Eglītis). 2.vieta un sudraba medaļa piešķirta AS “Cesvaines Piens” ražotajam “Holandes siers” (meistare Sandra Jargane).

Biezpiena ar tauku saturu 0,5% kategorijā 1.vieta un zelta medaļa piešķirta AS “Jaunpils Pienotava” ražotajam “Biezpiens 0,5%” (meistare Inita Zūkere). 2.vieta un sudraba medaļa piešķirta AS “Talsu piensaimnieks” ražotajam “Talsu biezpiens-vājpiena” (meistares Dina Zazīte un Lilija Afoņina). 3.vieta un bronzas medaļa piešķirta AS “Tukuma Piens” ražotajam “EKO vājpiena biezpiens 0,5%” (meistare Sarmīte Krafte).

Konkursa mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā, kā arī apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi jaunu piena produktu ražošanā, parādot Latvijas iedzīvotājiem piena uzņēmumu prasmes un spējas ar katru gadu vairāk saražot ne tikai kvalitātīvas jau stabilas vērtības produktus, kā biezpiens, siers un krējums, bet arī pārsteigt Latvijas pārtikas produktu patērētājus ar arvien jaunām, pārsteidzošām un vēl nesavienotām garšu kombinācijām.

Kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība” (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks norādīja, ka šogad piena pārstrādes uzņēmumi pacentušies, lai pārsteigtu ar nebijušām garšu un smaržas kombinācijām. “Piena pārstrādes uzņēmumi kārtējo gadu ir pierādījuši, ka varam būt inovatīvi, pārsteidzoši un katrs uzņēmums savienojot labākās izejvielas, meistaru prasmes un izdomu ir spējuši mūs pārsteigt, tāpēc aicinām ikvienu nobaudīt ne tikai produktus no godalgoto saraksta, bet veikalu plauktos izvēlēties Latvijā ražotus, kvalitatīvus piena produktus, atbalstot savus piena ražotājus un pārstrādātājus.”

Kā ziņots, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2017” notiek no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Pievienot komentāru