Laukos
Atpūta

Latvijā ar ES atbalstu tapis kulinārā tūrisma piedāvājums “Rudzu ceļš”0

Foto no LA arhīva

Latvijā ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu tapis kulinārā tūrisma piedāvājums “Rudzu ceļš”, kurā apvienoti maizes cepēji, rudzu audzētāji, restorāni un citi komersanti, kas uzņem apmeklētājus un rāda rudzu graudu pārtapšanu produktos un ēdienos, informēja biedrībā “Lauku ceļotājs”.

Projekts dos iespēju kulinārā tūrisma piekritējiem doties pie lauku saimniecēm, kuras pārzina mīklas raudzēšanas noslēpumus, un raudzīties, kā rokām veidotais maizes kukulītis cepts īstā maizes krāsnī pārtop gatavā produktā.

Meistarklasēs varēs mācīties, kā pagatavot rupjmaizes kārtojumu, maizes zupu, siera kūku un pumpermiķeli.

Savukārt restorānu ēdienkartē varēs atrast uzkodas, piemēram, rudzu maizes kanapē ar liellopa gaļas tartaru, trifeļu krēmu, briedinātām sinepju seklām, marinētu sīpolu.

Biedrībā informēja, ka “Rudzu ceļa” iniciatīva pieder lauku uzņēmējiem – zemnieku saimniecībai “Bērziņi” Jūrkalnes pagastā, lauku mājai “Caunītes” Ozolnieku pagastā, Vinetai Cipei Āraišu Dzirnavās, zemnieku saimniecībai “Buliņi” Drustu pagastā un zemnieku saimniecībai “Klajumi” Kaplavas pagastā.

Tās visas atvērtas apmeklētājiem, lai rādīto, kā top maize, ļautu pamēģināt veidot maizes kukuļus apmeklētājiem, piedāvātu nobaudīt graudu putras un citus rudzu graudu ēdienus un dzērienus, kā arī iepazīstinātu ar tradīcijām, kas saistās ar rudziem un maizi.

“Rudzu ceļa” dalībniekiem aicināti pievienoties arī citi rupjmaizes cepēji, ēdinātāji, rudzu graudu audzētāji un produktu ražotāji, kuri uzņem vai plāno uzņemt apmeklētājus, lai kopā daudzinātu rudzu maizes vērtības un iepazīstinātu ar tām pašmāju ceļotājus un ārvalstu viesus. Informācija par “Rudzu ceļu” pieejam “Lauku ceļotājs” mājaslapā www.celotajs.lv.

Projekts “Rudzu ceļš” tiek īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu, un to atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Jau ziņots, ka “Lauku ceļotājs” un tā sadarbības partneri – ražotāji, saimnieki – ir sākuši darbu pie diviem sadarbības projektiem – “Rudzu ceļš” un “Sidra ceļš”, kuros plāno veikt dažādas mārketinga aktivitātes, lai izveidotu jaunus tūrisma produktus, balstītu tradīcijām kulinārijā. “Sidra ceļš” atklās tapšanas ceļu no augļu dārza līdz dzērieniem, iesaistot augļkopjus un sidra darītājus.

LA.lv
LA
LA.LV
Laukos
Pētījums: Baltijas iedzīvotājiem uzturā pārāk maz dārzeņu un graudaugu 1
14 stundas
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
Baltijas lauksaimnieki jaunajiem ES vadītājiem pieprasa taisnīgu tiešmaksājumu sadali
14 stundas
GS
Gundega Skagale
Laukos
Ik sezonu – 400 beigti roņi. Kā risināt zvejnieku un dzīvnieku konfliktu?
16 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ZE
Zane Eniņa
Latvijā
Vienīgajā kemphila ciematā Latvijā Arnis un Ieva Zundas jauniešiem sniedz māju izjūtu
5 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Turpmāk valdīs cikloni: laika prognoze 7 dienām
7 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Pūce sasauc preses konferenci
7 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Talsos apbrīno un smejas par “meistardarbu”
4 stundas
LA
LA.LV
Kultūra
REPORTĀŽA: Kā Sanktpēterburgā atvadījās no Marisa Jansona
5 stundas