Bizness, Mājražošana

Kuldīgas “Mazā lāču putra” ķiparu sātam

Šogad pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2017” startēja vairāki jaunie uzņēmēji, kuri savus inovatīvos produktus izstrādājuši sadarbībā ar nozares zinātniekiem.

To vidū – arī SIA “Latfood LP” īpašniece Laura Prūse. Viņa stāsta, ka sadarbībā ar , Dārzkopības institūtu izveidots produkts – sausā, dabiskā īpašā sastāva putra bērniem. Izveidots arī zīmols – “Mazā lāču putra”. Putras ražošanu sākuši oktobrī Kuldīgā, sākumā nodrošinot trīs darba vietas, savukārt projekta īstenošanai saņemta LEADER programmas nauda.

Putras sastāvā ir 30–45% augļu un dārzeņu. Parasti putrās galvenokārt ir graudaugi un cukurs, mākslīgais saldinātājs. “Mazajā lāču putrā” to aizvieto augļi un dārzeņi. Līdzīgas bērnu putras gatavo, lai tās būtu viegli sagremojamas un kuņģī ātri pārstrādātas, tādēļ mazajam pēc pusstundas atkal gribas ēst. Ražotājiem ar šādu recepti mērķis ir iespējami vairāk pārdot savu produktu.

“Mums ir cits mērķis – lai bērns būtu paēdis un nevēlētos pēc pusstundas atkal ēst.
 Produkts, kura sastāvā ir arī auzas, paredzēts bērniem no 6 mēnešu vecuma. Ir piecu veidu putras 250 gramu iepakojumā. Tas nodrošina 10 porcijas mazam ķiparam un trīs porcijas jau lielākam ēdājam,” stāsta laura Prūse.

Par līdzīgiem projektiem lasiet šeit

Vairāk lasiet žurnālā Agro Tops
AT_COVER_julijs

1 komentārs

  1. Sen jau visiem ir skaidrs, ka strādājot 8-17 algotu darbu, vai tas būtu Latvijā, vai starptautiskā uzņēmumā, neko nenopelnīsi, knapi sanāks dzīvošanai – samaksāsi par īri, nopirksi pārtiku un atkal gaidi algu, varbūt starplaikā atļaujoties kādu mazu prieciņu. Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto, uzturēt sev krāšņu sievieti. Pievienojies cilvēkiem, kas pārvalda savu dzīvi! https://goo.gl/bwjgTL

Pievienot komentāru