Laukos
Atpūta

Nākamnedēļ Krāslavas svētkos “Novada garša” piedāvās Latgales gardumus0


Vienā no “Novadu garšas” pasākumiem šovasar.
Vienā no “Novadu garšas” pasākumiem šovasar.
Foto: LLKC

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotie cikla “Novada garša” pasākumi reģionos noslēgsies sestdien, 20.jūlijā ar pasākumu “Nogaršo Latviju Latgalē!” Krāslavas pilsētas svētkos, informē LLKC pāŗstāve Ilze Rūtenberga-Bērziņa.

Pils pagalmā visas dienas garumā varēs ne vien degustēt un iegādāties dažādus mājražotāju un mazo ražotāju produktus, bet arī iepazīt šefpavāru Māra Astiča un Haralda Sauša Latgales garšu.

Ikviens varēs izglītoties četrās meistarklasēs par to, kā mājās pagatavot sieru, latgaļu asuškas un sakult dažādus kokteiļus. Būs arī Mazo pavāru skola un pavārzeļļu sacensības.

Krāslavā varēs iepazīt arī ES Kulinārā mantojuma tīkla dalībnieku piedāvājumu no Baltkrievijas.

Mājražotāju un mazo ražotāju līdzdalība solās būt jo plaša – pieteikušies vairāk nekā 30 dalībnieku. Varēs baudīt alu un sieru, našķēties ar medu un saldējumu, ļauties biedrības “Latgolys golds” vadītāja Andra Mejera aizrautīgajam stāstam par speķa nozīmi mūsu ēdienkartē, tikt pie daudzu jau iepazītās “Obelisk Farm” kaņepju produkcijas, smeķēt pēc sentēvu metodēm koka traukos brūvētu alu, iepazīt plašo graudaugu piedāvājumu no zemnieku saimneicības “Kotiņi” piedāvājuma un atklāt vēl daudzas citas Latgales novada garšas.

Pasākums “Novada garša” šogad viesojās arī Valmierā, Siguldā, pie Nabas ezera Kuldīgas pusē un Ribbes dzirnavās Ceraukstes pagastā.

Pēc Latgales pasākuma visi mazie ražotāji un mājražotāji, kurus par labākajiem atzinuši pasākumu apmeklētāji katrā novadā, 27.- 28. septembrī dosies uz Rīgu, lai piedalītos “Novada Garšas” noslēguma pasākumā Hanzas peronā.

LLKC valdes priekšsēdētājs mārtiņš Cimermanis atzīst, ka ir milzīgs gandarījums par pašvaldību un uzņēmēju atsaucību, veidojot “Novada Garšas” pasākumus reģionos.

“Jāatzīst, ka to īstenošana izdevās labāk, nekā cerējām – izdevās atklāt un parādīt, cik daudz kulināro bagātību ir novados. Pasākumā Rīgā par to varēs pārliecināties arī galvaspilsētas iedzīvotāji. Turklāt – tieši Hanzas peronā mēs atklāsim, kurš ražotājs dažādajās kategorijās pēc apmeklētāju domām bijis vislabākais. Apkopojot skolu pavāru veikumu, turpināsim nopietni analizēt arī to, kā skolēnu pusdienas vairāk veidot no vietējiem produktiem, kā padarīt tos tīkamākus bērniem,” tā LLKC vadītājs.

LLKC rīkotā “Novadu Garša” šogad noslēgsies ar pasākumu “Nogaršo Latviju Rīgā!” 27.09.-28.09., Hanzas peronā.

LA.lv
LE
LETA
Laukos
“Iļģuciema kvasa” ražotājam pērn palielinājies gan apgrozījums, gan peļņa
13 stundas
LE
LETA
Laukos
Latvijā saražotā alus apmērs turpina pieaugt
15 stundas
AT
Agro Tops
Laukos
Cik ienesīgi audzēt lucernu kukurūzas rindstarpās?
15 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

AD
Artis Drēziņš
Latvijā
Negribēja nogalināt draugu…Jaunietim piespriež astoņus gadus cietumā 1
5 stundas
LA
LA.LV
Sports
FOTO: Sevastova Jūrmalas WTA turnīru sāk ar pārliecinošu uzvaru
5 stundas
LL
LETA, LA.lv
Ekonomika
Reiram būs jālemj par mutisku aizrādījumu VID vadītājai Jaunzemei. Ministrija skaidro iemeslus
10 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. “Nervu sabrukums, parādi līdz ausīm…” Kokneses kokaīna lietā aizturētais garāžas saimnieks izlaists no cietuma
4 stundas
LA
LA.LV
Sports
FOTO: Aļonas brīvais kritiens turpinās – Ostapenko izgāžas arī Jūrmalā
4 stundas