Bizness, Piena pārstrāde

“Riga Food” izstādē paziņos gada labākos piena produktus

Lai popularizētu piena produktu nozīmi ikdienas uzturā un parādītu, cik dažādus produktus Latvijas pārstrādes uzņēmumi un meistari spēj saražot, 6.septembrī izstādē “Riga Food 2017” tiks paziņoti un apbalvoti Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētāji.

Šogad Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursā tika noteikti labākie piena produkti kategorijās “Gada jaunais produkts” un “Skābais krējums ar tauku saturu 20%”.

Kā norāda Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, konkursa rīkotāji vēlējušies izcelt jaunos produktus, kas radīti pēdējā gada laikā.

“Uzsvars tiek likts uz jaunām, vēl nebijušām garšu kombinācijām, kā arī inovatīvu produktu apzināšanu un popularizēšanu ar vēlmi jaunos produktus padarīt pazīstamākus. Jādara viss iespējamais, lai patērētājs ātrāk uzzinātu par jaunumiem piena nozarē. Turklāt šī gada izmaiņas konkursa nolikumā paredz, ka konkursā var piedalīties tikai LPCS biedri un biedru saistītie uzņēmumi, kas reģistrēti un ražo Latvijā,” sacīja Šolks.

Šī gada konkursa komisijā līdzās LPCS vadītājam ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Inga Ciproviča, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, “BIOR” Ķīmijas nodaļas vecākā eksperte Daina Podskočija, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Zeltīte Skalberga, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vadītāja Dace Freimane, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, SIA “Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava, SIA “RIMI Latvia” kvalitātes vadītāja Māra Tamane.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti uzreiz pēc starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2017” oficiālās atklāšanas ceremonijas – 6. septembrī konferenču zālē Nr. 3. Labākie saņems “Riga Food 2017” medaļas un LPCS atzinības rakstus.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā piena produkti tika vērtēti sešās kategorijās – kefīrs ar tauku saturu no 1,5 līdz 3,0%, biezpiens ar tauku saturu 9%, krējums ar tauku saturu 20%, augstākā labuma sviests, nogatavināts Holandes tipa puscietais siers un 2015./2016. gada jaunais produkts divās kategorijās – raudzētie piena produkti un sieri, t.sk. termizētie, kausētie, kūpinātie.

Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu rīko kooperatīvā sabiedrība Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un to finansiāli atbalsta Zemkopības ministrija.

Kā ziņots starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2017” notiks no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Pievienot komentāru