Bizness, Mājražošana

“Riga Food” šogad sola ļoti daudzpusīgu ieskatu pārtikas industrijā

No 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde  „Riga Food 2017”, kas piedāvās vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šovus, meistarklases un degustācijas.

“Riga Food 2017” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu no Austrijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Čehijas, Dānijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Meksikas u. c., kopumā no vairāk nekā 35 valstīm.

Šogad izstādē būs apskatāms rekordliels nacionālo kopstendu skaits – vismaz 15, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Indijas, Itālijas, Meksikas, Lietuvas, Kanādas, Polijas, Slovākijas, Uzbekistānas, Ukrainas, Ungārijas un, protams, Latvijas, ekspozīcijās.

Latvijā ražotus saldumus, garšvielas, ievārījumus, sulas, gaļas izstrādājumus, sieru, kafiju, skābos kāpostus, sukādes, pastilas, musli un vēl daudzus citus kvalitatīvus un gardus pārtikas izstrādājumus Latvijas nacionālajā kopstendā prezentēs 24 nozares uzņēmumi.

Kopstendā varēs sastapt gaļas namu “Ādaži”, uzņēmumus “Aloja Starkelsen”, “Dona”, “Dimdiņi”, “Kronis”, “Lat Eko Food”, “Mosenc”, “Jaunpils pienotava”, “Perfecto”, „Puratos Latvia”, “Rāmkalni Nordeco”, “Smiltenes piens”, “Skrīveru saldumi”, “Enhars”, „Valežs”, “Vladas SP”.

Savukārt ar plašo Latvijas maizes ražotāju piedāvājumu iepazīstinās Latvijas Maiznieku biedrības biedri – “Dona”, N. Bomja maiznīca “Lielezers”, “Roga-Agro”, “Saldus maiznieks”, “Lāči”, “Vidzemes maiznīca”, “Hanzas Maiznīca” un maiznīca “Flora”.


Tautas garša Latvijas novadu ekspozīcijās

Jau piekto gadu izstādes “Riga Food” apmeklētājiem ir unikāla iespēja vienuviet Ķīpsalā izbaudīt visu četru Latvijas reģionu – Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales – gastronomiskos labumus. Šogad Latvijas novadu hallē “Latvijas garša” piedalīsies vairāk nekā 150 mājražotāji, sīkražotāji, mazie un vidējie uzņēmumi. Visās četrās izstādes dienās notiks konkurss “Tautas garša”, kur žūrijas lomā varēs iejusties ikviens interesents, nobalsojot par, viņuprāt, gardāko produktu.

Gardākie produkti

Pārtikas ražotāji un meistari izstādē sacentīsies par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – medus, maizes, krējuma un 2017. gada jaunā piena produkta. Rezultāti tiks paziņoti uzreiz pēc izstādes atklāšanas. “Riga Food 2017” oficiālā atklāšanas ceremonija notiks 6. septembrī plkst. 11.00 konferenču zālē Nr. 3.

Inovācijas
Kā jau ierasts, izstādē varēs iepazīties arī ar jaunākajiem sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Inovāciju stendu, varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi 8. septembrī ir aicināti piedalīties starptautiskajā brokerpasākumā – kontaktbiržā.

Iepakojuma konkursi
Lai veicinātu iepakojuma ražošanas un iepakojuma dizaina izstrādi atbilstoši Eiropas Savienības kopējā tirgus prasībām, atbalstītu augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā un veicinātu videi draudzīga iepakojuma attīstību, Latvijas Iepakojuma asociācija organizē nacionālo konkursu “Labākais iepakojums Latvijā”, kuram iesniegtos darbus varēs apskatīt visās izstādes dienās.

Vēl izstādē norisināsies starptautiskais iepakojuma konkurss ”Riga Food 2017” iepakojums Nr. 1”, kurā starptautiska žūrija vērtēs iepakojumu septiņās kategorijās: iepakojums dzērieniem, konditorejai un saldumiem, pienam un piena produktiem, gaļai un gaļas izstrādājumiem, zivīm un zivju produktiem, maizei un bakalejas izstrādājumiem, kā arī iepakojums, kas neietilpst šajās produktu grupās. Savukārt “Riga Food 2017” apmeklētāji varēs nobalsot par savu simpātiju, tādējādi nosakot patērētāju vērtējumā populārāko iepakojumu.

Labākais Latvijas pavārs un pavārzellis
Jaunie pavāri no visas Latvijas 7. septembrī pulcēsies Ķīpsalā, lai izstādē mērotos spēkiem pavārmākslā un cīnītos par titulu “Latvijas pavārzellis 2017”. Piedaloties konkursā, jaunajiem pavāriem ir iespēja pilnveidot savas profesionālās iemaņas, iepazīties ar citiem savas profesijas kolēģiem un piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību. Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 8. septembrī izstādē notiks konkurss ”Latvijas pavārs 2017”.

Rīgas tējas dienas un Latvijas nacionālais tējas turnīrs bērniem

Pirmajā izstādes dienā – 6. septembrī – Ķīpsalā norisināsies Rīgas tējas dienas, kurās izstādes apmeklētāji varēs vērot Indijas un Ķīnas tējas ceremonijas. Interesenti varēs iepazīt arī garšvielas, kas nepieciešamas, lai tēju pagatavotu japāņu stilā. Tāpat būs iespēja sekot korejiešu tējas pagatavošanas niansēm. Protams, neizpaliks arī Latvijas un Krievijas tējas pagatavošanas ceremonijas.

Savukārt 9. septembrī pirmo reizi Latvijā, tieši izstādē notiks Latvijas nacionālais tējas turnīrs bērniem, kur tējas gatavošanas meistarībā, kompozīcijas un degustācijas mākslā sacentīsies mazie tējas meistari.

Latvijas mazo alus darītāju un mājbrūvētāju veikuma degustācija
Pēdējā izstādes dienā – 9. septembrī – īpaši ir aicināti alus cienītāji, jo vienkopus varēs satikt vairāk nekā 15 Latvijas mazos alus darītājus un mājbrūvētājus. Visas dienas garumā Latvijā labi zināmi alus meistari sniegs ieskatu alus brūvēšanas un baudīšanas tradīcijās. Interesenti varēs vērot alus vārīšanas paraugdemonstrējumus, nodegustēt alus misu un uzzināt jaunumus alus nozarē.

Jau ziņots, ka no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – 22. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2017”.

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Pievienot komentāru