Bizness, Darbs un izglītība

Skolēni kopā ar šefpavāriem restorānos vārīs putras

Par godu Putras dienai un, lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 10.līdz 13.oktobrim vairāki restorāni Latvijā pārtaps par Putras vēstniecībām. Restorānos “Terra”, “Avalon”, “Fazenda” Pārdaugavā, “Ferma” un “Rocket Bean Roastery” bērni kopā ar šefpavāriem pagatavos īpašus putras ēdienus un cienās restorānu apmeklētājus, kā arī ar dažādām aktivitātēm stāstīs, kāpēc ikdienā labi ēst graudaugus.

Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai Putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10.oktobrī. Šogad tā tiek veltīta auzām, jo auzu pārslas ir klasiska vērtība un no tām visbiežāk tiek pagatavota biezputra Latvijā.

Putras vēstniecības Rīgā tiks rīkotas:

Otrdien, 10. oktobrī restorānā “Terra” (Blaumaņa ielā 9) no plkst.12-14 ar Salaspils 1. vidusskolas audzēkņiem un restorānā “Avalon” (13. Janvāra ielā 19) no plkst. 15.30-17.30 kopā ar Ķekavas vidusskolu.

Ceturtdien, 12. oktobrī restorānā “Fazenda” (Nometņu ielā 7) no plkst.15.30-17.30 kopā ar Rīgas 41. vidusskolu un restorānā “Ferma” (Valkas ielā 7) no plkst.12-14 ar Rīgas 13. vidusskolas skolēniem.

Piektdien, 13.oktobrī restorānā “Rocket Bean Roastery” (Miera ielā 29) no plkst.15-17 ar Rīgas Hanzas vidusskolas bērniem.

Meistarklasēs ar šefpavāriem un skolēniem apgūs gardu putras ēdienu pagatavošanu arī Lelde Lietaviete, Uģis Joksts, Oļegs Sorokins, Vita Balčunaite un Valters Krauze.

Putras nedēļa Rīgas restorānos notiks “Putras programmas 2017” ietvaros, ko rīko
AS “Rīgas Dzirnavnieks” sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Tā Latvijā notiek jau piekto gadu. Ņemot piemēru no Latvijas, Putras programma nu jau tiek īstenota arī Lietuvā un Igaunijā.

Pievienot komentāru