Gaļa un zivis, Veikalā un tirgū

Slēptā degustācijā noskaidrots labākais kūpinājums

Slēptā degustācijā par iecienītāko cūkgaļas kūpināto karbonādi pircēji atzinuši “Forevers” ražoto “Cūkgaļas karbonāde, karsti kūpināta”, konstatēs slēptajā degustācijā, ko jau trešo reizi rīkoja Latvijas tirgotāju asociācija (LTA) sadarbībā ar mazumtirgotājiem.

Otrās un trešās vietas ieguvējus vērtētāji noteica nevienbalsīgi. Ekspertu vērtējumā otrajā vietā ierindojās “Gaļas nams – Ādaži” ražotā karbonāde, savukārt trešajā vietā – “GPU Nākotne” ražotā “Jubilāra karbonāde”. Pircēji balsojumā par otro labāko atzina “Rīgas Miesnieks” ražoto kūpināto karbonādi, trešo vietu piešķīra “Ramata” ražotai cūkgaļas karbonādei.

Neskatoties uz arvien pieaugošu gaļas produktu sortimenta daudzveidību, Latvijā kūpināta gaļa un gaļas produkti joprojām tiek augstu novērtēti. Tam pamatā ir jau no seniem laikiem izkoptas tradīcijas, lai ilgāk saglabātu gaļas produkta īpašības.
Mūsdienās gaļa vairs netiek kūpināta tikai uzglabāšanas nolūkos, bet arī, lai piešķirtu tai īpašo kūpinājumam raksturīgo garšu un smaržu, kas ražotāju stimulē nodrošināt pircējam plašu kūpinājumu sortimentu. Jāuzsver, ka Latvijā nav vienotu standartu, kas nosaka, kā jāgaršo viena nosaukuma produktiem, tāpēc ražotāji vadās pēc vienas mērauklas – pieprasījums no pircēju puses. Šis aspekts palielina degustācijas nozīmi gan ražotājam, gan pircējam. Kopš 2002. gada LTA periodiski rīko degustācijas. Galvenokārt, lai pircējam palīdzētu orientēties gaļas produktu sortimentā. Turpretim ražotājam palīdzētu sekot gaļas pieprasījuma tendencēm un tam, kādu produkta garšu sagaida patērētāji.

Kā norādīja Latvijas ražotāji, tad ikvienam ražotājam, izstrādājot receptūru un uzsākot ražot jebkuru produktu, neapšaubāmi svarīgākais vērtētājs ir pircējs, kura vēlmes un priekšrocības regulē gan tirgus nosacījumus, gan, to, kādai ir jābūt produkta kvalitātei.

Pievienot komentāru