Laukos
Graudkopība

“Valmiermuižai” straujākais pieaugums – alum mazā tilpuma pudelēs0


Alus darītavas “Valmiermuižas alus” līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.
Alus darītavas “Valmiermuižas alus” līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.
Foto – LETA

Šā gada desmit mēnešos SIA “Valmiermuižas alus” darītavas apgrozījums audzis par 17%, salīdzinot ar attiecīgo laiku pērn, un sasniedza 4,667 miljonus eiro.

Kā informē uzņēmums, pārdotā alus apjoms attiecīgajā posmā audzis par 8%, sasniedzot 1,968 miljonus litru alus.

Šā gada desmit mēnešos visstraujāk (par 73%) pārdošana augusi alum 0,33l pudelēs, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, un veido jau 7% no pudelēs pārdotā alus apjoma.

Šogad oktobrī uzņēmuma alu 0.33l stikla pudelēs sāka piedāvāt arī “Rimi” hipermārketi visā Latvijā.

“Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks Aigars Ruņģis paredz, ka pārdotā alus apjoms 0,33l stikla pudelēs tiks dubultots tuvāko divu gadu laikā, jo arvien vairāk veikalu, sekojot pircēju pieprasījumam, sāks piedāvāt alu stikla pudelēs 0.33l tilpumā.

Viņš novērojis, ka arvien biežāk alus baudītāju arī Latvijā priekšroku dod kvalitatīvākam alum mazākā tilpumā un tas apliecina, ka Latvijā attīstās alus baudīšanas kultūra.

Šā gada desmit mēnešos sasniegts Valmiermuižas lejamā alus pārdošanas rekords restorānos un bāros, piegādājot par 17% vairāk alu, nekā tajā pašā laika posmā pērn. Valmiermuižas alu saviem viesiem piedāvā tādas 5* viesnīcas Rīgā kā “Grand Hotel Kempinski Riga”, “Grand Palace Hotel”, “Dome Hotel&SPA”, “Radisson Blu Rīdzene”, “Royal Square Hotel&Suites”, “Hotel Bergs”, “Baltic Beach Hotel&SPA” un “Lighth House Jurmala”, jo izvēlīgie ārvalstu viesi vēlas nogaršot tieši vietējos, mazajās alus darītavās brūvētos alus, ko citur pasaulē nevar nopirkt.

To apliecina arī Valmiermuižas alus augošie pārdošanas apjomi veikalos starptautiskajā lidostā “Rīga”, kur Valmiermuižas alus kļuvis par tūristu iecienītu Latvijas garšas suvenīru.

“Valmiermuižas alus 2018.gadā no Lielās dienas martā līdz pat Miķeļiem septembrī, strādāja ar pilnu jaudu. Vasarā pieprasījums pēc mūsu brūvējumiem bija lielāks, nekā mūsu brūvēšanas jaudas. Tādēļ pilnībā piegādes nodrošinājām restorāniem un bāriem, kas ir mūsu prioritāte, bet veikaliem alus reizēm pietrūka. Palielināt jaudu neplānojam. Nevēlamies augt kvantitātē, brūvējot vairāk. Vēlamies augt kvalitātē, brūvējot arvien bagātākas alus garšas un popularizējot alus baudīšanas kultūru Latvijā, lai mūsu nacionālais dzēriens – alus – atgrieztos uz svētku galda, kā sendienās. Paliksim mazā alus darītava, Valmiermuižas alu brūvēsim tikai Latvijā, Valmiermuižā,” uzsver “Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

LA.lv