Laukos
Dārzeņi un augļi

Virziņkāpostus jānovāc pēc sala 16

Foto – Shutterstock

Jautājums. Vai var skābēt virziņkāpostus? Katrīna Sternču novadā.

Var skābēt, bet to dara tikai paretam, jo ir daudz skābēšanai izveidotu balto galviņkāpostu šķirņu, piemēram, ‘Socrates F1’, ‘Ramco F1’, ‘Krautman F1’, ‘Agressor F1’, kas ir saldāki.

Uz vienu kilogramu svaigu virziņkāpostu jeb Savojas kāpostu ņem 20 g sāls un piedevas, piemēram, burkānus, dzērvenes, ķimenes pēc garšas. Skābē tāpat kā baltos galviņkāpostus. Garšīgāki, saldāki ir virziņkāposti, kas novākti pēc -7…-8 °C sala.

Virziņkāpostiem lapas ir kruzuļainas, trauslas, galviņas apaļas. Lapas no iedzeltenas līdz koši zaļai, parasti bez vaska sarmojuma. Visbiežāk lieto svaigus, īslaicīgi uzglabā. Virziņkāposti īpaši piemēroti tīteņu gatavošanai.

LA.lv