Laukos
Tehnika

LLKC aicina piedalīties kokursā par labāko skābbarību0

Foto no LA arhīva

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) aicina lauksaimniekus līdz šā gada 15.decembrim pieteikt dalību skābbarības kvalitātes konkursā, kura mērķis ir aktualizēt un motivēt augstvērtīgas rupjās lopbarības gatavošanu piena un gaļas lopkopības saimniecībās, informēja LLKC.

Saimniecības konkursā var piedalīties ar vairākiem skābbarības paraugiem, kuri sagatavoti pēc jebkuras tehnoloģijas. Skābbarība var gatavot gan ar, gan bez piedevām (konservantiem) no jebkura pļāvuma zāles.

Konkursā skābbarību plānots vērtēt četrās kategorijās – zāles skābbarību tranšejā, zāles skābbarību stirpā, zāles skābbarību rituļos un kukurūzas skābbarību. Konkursā ir aicināts piedalīties ikviens lauksaimnieks, kurš gatavo skābbarību un/vai skābsienu no zāles vai kukurūzas.

Lai piedalītos konkursā, jāvēršas pie speciālista, kurš pareizi noņem paraugu un jāaizpilda anketa, kas kopā ar konkursa nolikumu atrodama LLKC tīmekļa vietnē. Anketu kopā ar analīžu rezultātiem jāiesniedz LLKC Lopkopības nodaļā vai LLKC reģionālā biroja lopkopības speciālistam vai arī jāiesūta elektroniski uz e-pastu: silvija.dreijere@llkc.lv.

Par konkursam derīgiem tiks atzīti tikai tie skābbarības paraugi, kas būs analizēti “Pieno tyrimai” analīžu laboratorijā Lietuvā pēc tā sauktās profesionālās paketes nosacījumiem, un papildus būs novērtēts arī 10 minerālvielu daudzums.

Paraugu analīzes vērtēs konkursa komisija ne mazāk kā trīs cilvēku sastāvā, un uzvarētājus paziņos 2020.gada janvārī. Katras konkursa kategorijas uzvarētājs saņems apmaksātu pieredzes apmaiņas braucienu uz Somijas piensaimniecībām un LLKC žurnāla “Latvijas Lopkopis” gada abonementu.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
LE
LETA
Laukos
Sākta diskusija par Latvijā ražotās pārtikas produkcijas īpatsvara palielināšanu veikalos
20 stundas
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
Laukos dzīvot – ne tikai “forši”, bet arī droši
22 stundas
LE
LETA
Laukos
Biedrība: Pērn Latvijā siera patēriņš uz vienu iedzīvotāju audzis līdz 21 kilogramam
23 stundas

Lasītākie

EL
Egils Līcītis
Latvijā
“Liepāja krīzei pretdarbojas no pirmās dienas.” Saruna ar pilsētas mēru Jāni Vilnīti 1
10 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Kovidmuļķi un kovidnoziedznieki
6 minūtes
LE
LETA
Pasaulē
ASV diennaktī reģistrēti 1169 jauni Covid-19 upuri – jauns pasaules rekords
29 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Naktī Ventspils ostā reģistrētas vēja brāzmas līdz teju 30 m/s
43 minūtes
OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Smart-ID”: darījumu skaits audzis trīskārt
12 minūtes