Laukos
Piensaimniecība

LPCS: Piena pārstrādi Latvijā Covid-19 pagaidām nav ietekmējis0


Jānis Šolks.
Jānis Šolks.
Foto: Anita Pirktiņa

Piena pārstrādes sektoru Latvijā Covid-19 izplatība pagaidām nav negatīvi ietekmējis, taču par tā ietekmi uz nozari ilgtermiņā esot pāragri spriest, teica Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

“Turpinām strādāt, cerams, ka varēsim to darīt pēc iespējas ilgāk. Patlaban nekāda traģēdija nozarē nav iestājusies,” sacīja Šolks, norādot, ka turpmāko ir pāragri prognozēt – bažas ir par turpmāko vīrusa attīstību.

Pēc viņa sacītā, ārvalstu tirgos Latvijas piena produkti ir pieprasīti, taču zināmas problēmas ir ar produkcijas piegādi Itālijai. Tās var pastiprināties dažādu ierobežojumu dēļ apgrūtinātās loģistikas. Arī partneriem Lietuvā esot grūtāk piegādāt pienu nelielā atvērto muitas punktu skaita dēļ. Līdzīga situācija ir arī ar citu valstu robežu šķērsošanu.

Taujāts, vai Latvijas vietējā tirgū pieprasījums pēc piena produktiem jaunā koronavīrusa ietekmē ir audzis, Šolks atbildēja noliedzoši. Pašmāju piena produktus pērk stabili, bet ne vairāk kā iepriekš.

Šolks arī atzinīgi novērtēja valdības īstenotos pasākumus jaunā koronavīrusa ierobežošanas nolūkā.

Saistītie raksti

Taujāts, ko domā par tiešās tirdzniecību sekmēšanu, lai pārtikas produkti pašreizējos apstākļos iedzīvotājiem būtu pieejamāki, Šolks vairāk sliecās būt noraidošs. “Cilvēku pulcēšanās noteiktās vietās vīrusa izplatības apstākļos ir riskanta, neviens nezina, kur tie cilvēki iepriekš ir pabijuši,” sprieda Šolks.

Viņš uzsvēra, ka pārtika Latvijā pašreizējos apstākļos ir jātirgo saprātīgi, ievērojot sociālo distanci, higiēnas un drošuma prasības. Pārtikas ražotāju un zemnieku ieskatā veikalu darba laiku būtu jāpagarina cilvēku plūsmas izlīdzināšanas nolūkā. Būtiski, lai no ārvalstīm Latvijā atgriezušies cilvēki ievērotu karantīnu un tikmēr neapmeklētu veikalus.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
LE
LETA
Laukos
Sākta diskusija par Latvijā ražotās pārtikas produkcijas īpatsvara palielināšanu veikalos
20 stundas
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
Laukos dzīvot – ne tikai “forši”, bet arī droši
23 stundas
LE
LETA
Laukos
Biedrība: Pērn Latvijā siera patēriņš uz vienu iedzīvotāju audzis līdz 21 kilogramam
1 diena

Lasītākie

Uldis Šmits
Pasaulē
“Zaļo joslu” Šengena: Robežpunktos jālaiž cauri ne tikai kravas, bet arī viesstrādnieki
42 minūtes
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Kovidmuļķi un kovidnoziedznieki
31 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
NVA direktore: 98% gadījumu atlaišanas plānotas Rīgā un Pierīgas reģionā
12 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Naktī Ventspils ostā reģistrētas vēja brāzmas līdz teju 30 m/s
1 stunda
LA
LA.LV
Ekonomika
Tirgotājiem nepietiek naudas drošības pasākumiem
5 minūtes