Laukos
Piensaimniecība

“Mazāki kumosi un netradicionālas formas.” “Food Union” paziņo par jaunu saldējumu ražošanu0

Publicitātes foto

Koncerns “Food Union” ir radījis 10 jaunus saldējuma veidus, investējot kopumā 200 000 eiro produktu izstrādē un divus miljonus eiro jaunās saldējuma ražošanas līnijās, aģentūru LETA informēja koncernā.

Sekojot pasaules tendencēm, jaunie saldējuma veidi izstrādāti un ražoti Latvijā primāri pašmāju tirgum, taču daļa jaunumu priecēs saldējuma fanus arī Lietuvā, Igaunijā un Norvēģijā un Dānijā.

“Šosezon mūsu Eiropas uzņēmumi laiž klajā vairāk nekā 100 jaunus produktus, no kuriem daļa ir izstrādāti šeit. Tāpat mēs audzējam ražošanas kapacitāti – šovasar Eiropas uzņēmumiem Lietuvā, Igaunijā, Norvēģijā, Dānijā un Rumānijā plānojam saražot saldējuma produkciju 2000 tonnu apmērā, kas ir aptuveni puse no tā, cik ražojam Latvijas tirgum. Un mēs plānojam šo apjomu pakāpeniski audzēt, vienlaikus stiprinot produktu izpētes un izstrādes kompetences,” pauda “Food Union” vadītājs Eiropā Normunds Staņēvičs.

“Food Union” mārketinga vadītāja Latvijā Ieva Ražinska teica, ka šā gada jauno saldējumu portfelī apvienoti globāli trendiem un Latvijas pircēju gaumes, kuras pētītas un atklātas daudzu gadu garumā.

“Mazāku kumosu saldējumi, tradicionālu garšu un netradicionālu formu saldējumi, saldējumi bez piena un saldējumu deserti ar nebijušu garšu salikumiem, kā arī sērijveida superstāri – ir mūsu šī gada piedāvājumā aukstā garduma cienītājiem,” teica Ražinska,

Tostarp “Food Union” radījis sešus jaunumus saldējuma “Pols” līnijā. Saldējuma “Ekselence” piekritējiem radīts ļoti aktuālas garšas aukstais deserts – latte macchiato saldējums ar kafijas garšu uz kociņa krēmīgas šokolādes glazūrā.

Augļu sorbeta saldējumam “Om” šogad radīts jauns produkts – bumbiers, citrons un ingvers jeb saldētais smūtijs. Savukārt “Kārums” biezpiena saldējumi uz kociņa piedāvāti jaunā cilindra formātā ar šokolādes un mango glazūrām.

Publicitātes foto

“Food Union” grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, kas šobrīd pievienots “Rīgas piena kombinātam”.

Saistītie raksti

Tāpat grupā ir lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā “Premia”, lielākais saldējuma ražotājs Dānijā “Premier Is” un saldējuma izplatītājs “Hjem Is”, saldējuma ražotājs Norvēģijā “Isbjørn Is”, saldējuma ražotājs Rumānijā “Alpin57Lux” un saldējuma ražotāji Baltkrievijā “Ingman Ice Cream” un Krievijā “Hladokombinat No.1”. 2018.gadā “Food Union” atvēra arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā.

2018.gadā “Food Union” grupa Eiropā strādāja ar vairāk nekā 280 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā periodā, un vairāk nekā 9,8 miljonu eiro peļņu. Kompānijas pagājušā gada finanšu dati pagaidām nav publiskoti.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
LA
LA.LV
Laukos
VIDEO. Samilzis konflikts starp biškopjiem un rapšu lauku īpašniekiem: bites tika nogalinātas un sabrauktas ar traktora riepām 1
2 dienas
LE
LETA/BNS
Laukos
Igaunijā vidējā jēlpiena iepirkuma cena šogad aprīlī bija 303,49 eiro par tonnu 2
3 dienas
LE
LETA
Laukos
Lauksaimniecības nevalstiskās organizācijas cer plašāk iesaistīt nozarei būtisku lēmumu pieņemšanā
3 dienas

Lasītākie

LL
LETA, LA.lv
Latvijā
Interesantās un spraigās diskusijās vienojas par Covid-19 pārvarēšanai nepieciešamajiem miljardiem 1
10 stundas
LE
LETA
Veselam
Pacientu līdzmaksājumu nodrošināšanai un infrastruktūrai plāno ieguldīt 120 miljonus eiro
8 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Panorāmas ratu Pārdaugavā būvēs uzņēmums, kas nav veicis nekādu saimniecisko darbību
6 stundas
LE
LETA
Latvijā
“Facebook” publicēts rosinājums nošaut Valsts prezidentu Levitu “sapurina” drošības iestādes 10
10 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Izvērtējot situāciju Latvijā, atkārtoti aicina atlikt novadu reformas virzību 1
9 stundas