Laukos
Atpūta

Šonedēļ Latvijā tiek ieskandinātas Putras dienas0


Skolēni piedalās “Putras programmā” vienā no iepriekšējo gadu pasākumiem.
Skolēni piedalās “Putras programmā” vienā no iepriekšējo gadu pasākumiem.
Foto-LETA

Graudu pārstrādes uzņēmums AS “Rīgas Dzirnavnieks” šonedēļ skolās sāks Latvijas putras programmu, kuras laikā skolēni iejutīsies žurnālistu profesijā un veidos garāko stāstu par putrām un to tradīcijām Latvijā.

Tiek prognozēts, ka programmā piedalīsies bērni no vairāk nekā 100 skolām visā Latvijā.

“Desmit gadu laikā redzam, kā bērni kļuvuši zinošāki par veselīgu uzturu un graudaugu lomu tajā. Šogad kopā veidosim garāko stāstu par putrām, iekļaujot gan ēšanas tradīcijas, gan pagatavošanu, gan arī putru kultūrvēsturisko mantojumu. Mēs kopā ar bērniem radīsim jaunu putras stāstu – mūsdienu. Tāpēc arī projekta centrālā tēma būs aicināt bērnus uz dienu kļūt par putras žurnālistiem, kas izpēta un sagatavo katrs savu materiālu, bet kopā – garāko stāstu,” norāda uzņēmuma direktore un programmas iniciatore Anita Skudra.

Programmas mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas. Graudaugi ir viena no nozīmīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai bērni un vecāki mainītu ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Putras programmā skolās iesaistās arī skolu ēdnīcas, kuras cienā bērnus ar veselīgām putrām. Putras programma skolās notiek divās vecuma grupās – 1.- 4.klasei un 5.- 8.klasei. Tās norise būs ar centrālajām aktivitātēm plānota oktobrī, kas ir Putras mēnesis, un novembrī žūrija izvēlēsies labākos darbus.

10. oktobris ir Starptautiskā Putras diena, tāpēc jau vairākus gadus oktobris ir pasludināts par Putras mēnesi un tiek svinēts ar dažādām aktivitātēm, kuru mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par graudaugu, it īpaši putru, lomu uzturā. Iepriekšējos gadus Putras programmā tika veidota garākā reklāma auzu putrai, rakstītas himnas putrai, zīmēti apsveikumi Putrai dzimšanas dienā, kā arī veidotas putras meistarklases un Simtgades putra.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
LE
LETA
Laukos
Sākta diskusija par Latvijā ražotās pārtikas produkcijas īpatsvara palielināšanu veikalos
20 stundas
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
Laukos dzīvot – ne tikai “forši”, bet arī droši
23 stundas
LE
LETA
Laukos
Biedrība: Pērn Latvijā siera patēriņš uz vienu iedzīvotāju audzis līdz 21 kilogramam
23 stundas

Lasītākie

Uldis Šmits
Pasaulē
“Zaļo joslu” Šengena: Robežpunktos jālaiž cauri ne tikai kravas, bet arī viesstrādnieki
36 minūtes
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Kovidmuļķi un kovidnoziedznieki
25 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
NVA direktore: 98% gadījumu atlaišanas plānotas Rīgā un Pierīgas reģionā
6 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Naktī Ventspils ostā reģistrētas vēja brāzmas līdz teju 30 m/s
1 stunda
OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Smart-ID”: darījumu skaits audzis trīskārt
31 minūtes